"KEEP THE FIRE BURNING"

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn Linda en Marije, en we hebben elkaar ontmoet in 2005 in Guatemala waar wij vrijwilligerswerk deden op verschillende projecten. De vriendschap die daar ontstond is nooit meer overgegaan.

Beide zijn wij gedreven om iets terug te geven voor het feit dat wij het geluk hebben gehad dat ons wiegje in Nederland heeft gestaan. De vrijheid waarin wij leven, de mogelijkheden die dat biedt en tevens de welvaart die wij kennen.

Toen dat besef steeds sterker werd besloten wij in 2011 samen naar Kenia te gaan en hebben wij vrijwilligerswerk gedaan in een weeshuis aan de Keniaanse zuidkust.

 

 

 

 

Na deze fantastische en leerzame tijd en thuis van alle indrukken bekomen, besloten we samen om naar de mogelijkheden te gaan kijken om iets op te zetten in Kenia.  Vervolgens zijn wij diverse keren samen naar Kenia afgereisd, hebben wij samen afwegingen gemaakt en uitgezocht wat het meest noodzakelijk is voor de kinderen in de omgeving Kilifi. Op dat moment was er een dringende vraag naar tijdelijke opvang voor kinderen in een crisis situatie.

 

In die periode hebben wij William Mganga ontmoet en mede dankzij zijn overtuiging, kennis en inspirerende woorden:   "Keep the fire burning"  hebben wij een rescue centre opgezet. We zijn officieel geopend op 16 februari 2015.

 

Dankbaar zijn wij voor de steun en het vertrouwen die veel mensen in onze omgeving in ons hebben, mede daardoor is het gelukt om dit mooie project op te zetten.

 

Stichting Kenya Childcare  AVG