"KEEP THE FIRE BURNING"

Ik ben Linda Kragtwijk en ik trok mij het lot van kinderen in derde wereld landen al op jonge leeftijd erg aan. Op de basisschool hield ik mijn spreekbeurt over de sloppenwijken in Brazilië daar waar mijn klasgenoten hun cavia uitgebreid besproken. De leraren op school zeiden: “Jij gaat later als ontwikkelingswerker werken”.

 

Na al wat van de wereld te hebben gezien had ik pas op mijn 28ste het lef om mijn baan op te zeggen en langere tijd naar het buitenland te vertrekken en als vrijwilliger te gaan werken op een school voor de armste kinderen. Tijdens deze onvergetelijke ervaring heb ik mij voor het eerst kunnen inzetten voor de groep kinderen waar ik op de basisschool al over sprak.

 

Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik zelf iets wilde opzetten. Toen Marije haar ideeën met mij deelde werd ik meteen enthousiast. We hebben dezelfde idealen en visie en liggen volledig op een lijn. Hierdoor is de samenwerking ook heel natuurlijk gegaan en zijn we een hecht team. Het geeft me zoveel voldoening om echt een verschil te kunnen maken in het leven van een kind. De kinderen die wij opvangen zijn op een bepaalde manier in de steek gelaten, dat raakt mij elke keer opnieuw.

 

Mijn drijfveer is dat ze het alleen hoeven te doen, samen staan we sterk. Met het team van mensen wat wij in Nederland maar ook in Kenia om ons heen hebben lukt het ons om elke dag iets bij te dragen. Op deze manier maken we met elkaar de wereld een stukje mooier.

Stichting Kenya Childcare  AVG